Mestring.no Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse

God jul og godt nytt år!

God jul og godt nytt år!
Takk for alt godt samarbeid i året som har gått. Vi ønsker alle en fredfull jul og et riktig godt nytt år!

Ny nasjonal helse- og sykehusplan lansert

Ny nasjonal helse- og sykehusplan lansert
Det fremkommer av den nye sykehusplanen at regjeringen ønsker en revisjon av lærings- og mestringsvirksomheten for bedre å imøtekomme brukeres behov for oppfølging.

Økonomiske insentiver vil favne bredere

Økonomiske insentiver vil favne bredere
Det foreløpige ISF-regelverket for 2020 legger opp til at lærings- og mestringstilbud innen psykisk helsevern og rus også kan utløse refusjon.

Diabetesveileder for foreldre

Diabetesveileder for foreldre
Møter du foreldre som har barn med nyoppdaget diabetes? Diabetesforbundet har utviklet en foreldreveileder med nyttig kunnskap, gode eksempler og praktiske råd.

Podkurs i motiverende intervju

Podkurs i motiverende intervju
Vil du lære mer om hvordan helsepersonell kan kommunisere med brukere på en måte som fremmer samarbeid og endring? Helsedirektoratet har nylig laget et podcast-kurs om Motiverende intervju som pedagogisk tilnærming.

Fra Facebook

Her er utvalgte saker vi har hatt på Facebook siden sist som ikke har vært omtalt på mestring.no.
21. november: Tirsdag denne uken deltok vi på et faglig frokostmøte i regi av Pårørendealliansen med tittelen «Hvor er politikken for pårørende i Europa på vei?» På frokostmøtet var det innlegg fra både EuroCarers, som er en paraplyorganisasjon for europeiske pårørendeorganisasjoner, Anhörigas Riksförbund i Sverige og statssekretær Anne Bramo. Rammen for dette faglige møtet var den første nasjonale pårørendestrategien som skal utarbeides med innspill fra både pårørende selv, ulike organisasjoner og bidrag på tvers av ulike departementer. «Young carers» (unge pårørende) var ett av flere viktige temaer på frokostmøtet. Pårørendealliansen er opptatt av at unge pårørende skal få muligheten til å komme seg gjennom både skole og utdannelse selv med en i familien som trenger omsorg og støtte ved langvarig sykdom. Takk for spennende innlegg og et godt møte!
Skjermbilde 2019-12-17 kl. 15.30.32
20. november:
Gratulerer så mye med 20-års jubileum til Seksjon for læring og mestring i Helse Nord-Trøndelag! Denne uka tok våre seniorforskere André Vågan og Una Stenberg turen til Levanger sykehus der de snakket om blant annet det nye helsekompetansebegrepet og forskning innen læring og mestring. En flott dag og feiring:-)
På det første bildet ser du arrangementskomitéen ved Seksjon for læring og mestring, Helse Nord-Trøndelag, mens Una og André er på bilde nummer to.
Skjermbilde 2019-12-17 kl. 15.27.51
14. november:
Hvordan kan vi integrere komponenter fra helsekompetanse i forskning på læring og mestring? Dette og mye mer har vært tema for kurs i helsekompetanse denne uka i Bergen. Kurset ble arrangert av Forskerskolen for de kommunale helse- og omsorgstjenestene, med professor Marit Graue (Høgskolen på Vestlandet) og professor Astrid K. Wahl (Universitetet i Oslo) i spissen. Gjesteforeleser var selveste Richard Osborne (Swinburne University of Technology, Australia) som blant annet har utviklet kjente spørreskjemaer for helsekompetanse. Seniorforsker ved NK LMH Una Stenberg har deltatt på kurset og er nå mer enn klar for å videreformidle nyervervet kunnskap om helsekompetanse innen lærings- og mestringsfeltet!
Skjermbilde 2019-12-17 kl. 15.25.03

Forskningsnytt

Trenger du tips til litteratur? Vi oppdaterer jevnlig våre nettsider med lenker til forskningsartikler, nye master- og doktorgrader og nyhetssaker om forskning av relevans for lærings- og mestringsfeltet. Ta en titt her for tips til litteratur.
facebook twitter