Publisert

E-læring om gruppetilbud

Skal du i gang med gruppetilbud for pasienter eller pårørende? I Helse Vest har de nylig utviklet et e-læringskurs som gir noen gode tips på veien. Kurset er tilgjengelig for alle.

E-læringskurset «Opplæring av pasienter og pårørende i gruppe» er utviklet av Nettverk for læring og mestring i Helse Vest ved: Anna Henriette Hovland, Camilla Mæland Fosse, Marie Tjelta og Sølvi Heimestøl. Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse (NK LMH) har gitt innspill underveis.

Hensikten med kurset er å sikre god kvalitet på gruppebaserte lærings- og mestringskurs for pasienter og pårørende. Gjennom e-læringskurset får man en introduksjon til hva et lærings – og mestringskurs er, hvilket betydning slike tilbud har for brukere, pasienter og pårørende, samt informasjon om hvordan man kan planlegge, gjennomføre og evaluere gruppebaserte lærings- og mestringskurs. Brukersamarbeid utgjør en viktig del av innholdet. Det er også et eget kapittel om digitale lærings- og mestringskurs.

Til hvert kapittel hører en avsluttende test.

Kurset er tilgjengelig for alle på følgende måte:

  1. Gå til Læringsportalen (laeringsportalen.no)
  2. Klikk på «Registrer deg» og fyll ut dine personopplysninger. Under «Organisasjon» i skjemaet velger du «Helse Fonna – Tilgang for eksterne brukere» (eller HBE, HST, HFD – Tilgang for eksterne brukere).
  3. Trykk Lagre.
  4. Klikk på «Innlogging» og logg deg inn med brukernavn og passord.
  5. Søk opp kurset «Opplæring av pasienter og pårørende i gruppe» i Kurskatalogen, øverst på siden.
  • Publisert: 25. mars 2021.
  • Sist oppdatert: 25. mars 2021.