Foreldresamarbeid – lenker og litteratur

Lenker

 Hjem-skole-samarbeid, bilde av video utfordriende samtale Hjem-skole-samarbeid: Den utfordrende samtalen (video 16:18)
Både skole og foreldre kan oppleve situasjoner og samtaler som er vanskelige. Denne filmen tar for seg en konkret situasjon der en gutt ikke trives og uteblir fra undervisningen.
www.skoleipraksis.no
 Hjem-skole-samarbeid, bilde av video videregående viktighet Hjem-skole-samarbeid: Hvorfor er det viktig med et godt samarbeid mellom hjem og skole? (video 3:15)
Barna tilbringer mye tid i barnehage og skole. For at barns liv skal henge sammen og være en helhet, er det derfor viktig at de voksne rundt barna samarbeider slik at barna møter de samme holdningen.
www.skoleipraksis.no
 Hjem-skole-samarbeid, bilde av video forbedringer Hjem-skole-samarbeid: Hvordan få til et bedre samarbeid mellom hjem og skole? (video 4:47)
Opplæringsloven og Kunnskapsløftet gjør det klart at foreldre har medvirkning i skolen, men hva ligger egentlig i dette begrepet?
www.skoleipraksis.no
 Hjem-skole-samarbeid, bilde video forventninger Hjem-skole-samarbeid: Hvilke forventninger har foreldrene til skolen? 3:12
I skolens formålsparagraf står det at opplæringen skal skje i forståelse og samarbeid med hjemmet, men hva betyr dette i praksis? Hva skal hjem og skole samarbeide om?
www.skoleipraksis.no
 Hjem-skole-samarbeid, bilde av video skolens forventninger Hjem-skole-samarbeid: Hva kan skolen forvente av foreldrene? (video 2:53)
Undersøkelser viser at foreldre ofte er usikre på hva skolen forventer av dem. Derfor er det viktig å avklare dette på forhånd slik at både hjem og skole har realistiske forventninger til samarbeidet.
www.skoleipraksis.no
 Hjem-skole-samarbeid, bilde av video tillit borte Hjem-skole-samarbeid: Når tilliten blir borte (video 11:39)
I skolen er det uunngåelig at det noen ganger oppstår konflikter. Denne filmen viser kommunikasjonen mellom kontaktlærer og elev i en konfliktsituasjon og den umiddelbare oppfølgingen av situasjonen.
www.skoleipraksis.no
 Hjem-skole-samarbeid, bilde av video videregående skole Hjem-skole-samarbeid på videregående skole (video 10:25)
1. august 2010 trådte det i kraft nye regler for hjem-skole-samarbeidet i videregående skole. Blant annet skal skolen holde kontakt med foreldrene til elever som ikke er myndige gjennom hele opplæringen.
www.skoleipraksis.no

Litteratur

Fyll ut skjemaet for å stille oss spørsmål, komme med innspill eller kommentarer. Vi svarer vanligvis i løpet av en arbeidsuke. Din tilbakemelding bidrar til at vi kan fortsette å forbedre innholdet på nettsiden vår.

"*" obligatorisk felt

  • Publisert: 6. september 2013.
  • Sist oppdatert: 4. januar 2016.