Mestring.no Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse
red-poppy-2432823_1920 red

God sommer!

Vi i Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse (NK LMH) ønsker alle en riktig god sommer! Minner om at NK LMH holder stengt i hele juli.
Les mer
Hvem bør bli årets pårørendekommune?

Hvem bør bli årets pårørendekommune?

Det var Ålesund som ble kåret til «Årets pårørendekommune» i fjor da prisen ble delt ut for første gang. Du kan være med og si hvem du synes fortjener prisen i år.
Les mer
Exterior_Plaza_Oslo red4

Earlybird-pris én uke til

Et innholdsrikt og spennende program er på plass for Læring og mestring 2018. Om du melder deg på konferansen innen 5. juli, får du redusert pris.
Les mer
Hvordan få til godt samspill med et barn som har spesielle utfordringer?

Hvordan få til godt samspill med et barn som har spesielle utfordringer?

«Samspill med barnet» er tittelen på en av de fire kursdagene i Starthjelp. Tilbakemeldinger viser at noen arrangører lykkes med gjennomføringen av denne dagen, mens andre ikke treffer foreldrene like godt. Temaet ble derfor belyst på erfaringssamlingen om Starthjelp i fjor høst.
Les mer

Fra Facebook

Her er utvalgte saker vi har hatt på Facebook siden sist, som ikke har vært omtalt på mestring.no.
19. juni: Nettverk for læring og mestring i Helse Vest og NK LMH arrangerte fredag den andre videokonferansen med tittelen «Mestring når livet utfordrar». Som hovedforedragsholder presenterte spesialpsykolog Elin Fjerstad mentale verktøy for selvhjelp når man må leve med langvarig sykdom eller andre helseutfordringer. Hun la vekt på å jobbe for å sette livet i forgrunnen og sykdom/helseutfordringer i bakgrunnen, selv om de tar sin plass og til tider krever mye av oss.
Skjermbilde 2018-07-01 kl. 21.19.07
19. juni: – Ikke vent på en manual eller modell, tenk hensikt og gjennomføring og bruk egne nettverk, sier vår medforsker Mette Haaland-Øverby om brukermedvirkning i forskning i en ny artikkelserie hos Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse.
Skjermbilde 2018-07-01 kl. 21.16.53
13. juni: Bevisstgjøring og aktivering av styrker er viktig når man lever med helseutfordringer. Spennende foredrag i dag og presentasjon av ulike apper som nå utvikles av Senter for pasientmedvirkning og samhandlingsforskning (SPS) i samarbeid med deltakere og fagpersoner innen læring og mestring.
Skjermbilde 2018-07-01 kl. 21.15.06
8. juni: Vi har vært på regional samling i Helse Sør-Øst og presentert Mestringstreff og forskning om utbytte. I Helse Sør-Øst blomstrer tilbudene. Det er mange ulike navn på tjenestene og ulik organisering, men alle har vi felles sluttmål om læring og mestring. Vi heier på alle dere som jobber jevnt og trutt med alle disse flotte tilbudene. Takk for alle gode samtaler og foredrag på årets Fevikkonferanse! En spesiell takk til arrangementskomitéen.
Skjermbilde 2018-07-01 kl. 21.11.25
6. juni: NK LMH v/ Una Stenberg har deltatt både i programkomite og med innlegg på årets nettverkssamling på pårørendeforskning ved Universitetet i Stavanger. Mariette Abrahamsson og Kari Fredriksen presenterte praksiseksempel fra Lærings- og mestringssenteret ved Stavanger universitetssykehus. Takk for flotte dager!
Skjermbilde 2018-07-01 kl. 21.09.53

Nytt fra andre

Les nytt frå andre, juni 2018
Les forskningsnytt
Besøk Mestring.no
Følg oss på Facebook
Følg oss på Twitter