Hvem bør bli årets pårørendekommune?

Det var Ålesund som ble kåret til «Årets pårørendekommune» i fjor da prisen ble delt ut for første gang. Du kan være med og si hvem du synes fortjener prisen i år.

Den 17. oktober vil helseminister Bent Høie overrekke prisen til den kommunen som blir utpekt til «Årets pårørendekommune 2018» under jubileumskonferansen til Pårørendesenteret i Stavanger. Hensikten med prisen er å belyse hvor viktig det er å ta vare på pårørende i helse- og omsorgssektoren.

– Komiteen håper å se det samme engasjementet i år som i fjor. Da fikk vi opp mot 100 nominasjoner, og vi satser på å toppe dette,» sier Unn Birkeland, daglig leder av Pårørendesenteret i Stavanger og leder av nominasjonskomiteen.

Her kan du nominere årets pårørendekommune.

Bilde fra prisutdelingen

ÅLESUND VANT I FJOR: (f.v.) Rådgiver Lisbeth Slyngstad, helseminister Bent Høie, prosjektleder i Pårørendeprosjektet Eva-Brit Langva, leder av helse og velferdsutvalget i Ålesund kommune Svein-Rune Johannessen og erfaringskonsulent Emthe Vollstad O´Neill. FOTO: Gunder Christophersen, BarnsBeste

Alle kan nominere

Godt samarbeid mellom pårørendeorganisasjoner og det offentlige helsevesenet, involvering av pårørende og tydelige planer for arbeidet er kriterier som kan være med å gi en kommune tittelen «Årets pårørendekommune 2018».

Er du selv pårørende, ansatt eller engasjert i en pårørendeorganisasjon, jobber i tjenesten eller har andre roller i pårørendearbeid, kan du fram til 20. september nominere en kommune.

Fikk en skikkelig boost

Ålesund ble i fjor den første kommunen som ble tildelt prisen «Årets pårørendekommune». Rådmann Liv Stette forteller at dette har gitt kommunen en skikkelig boost.

– Vi opplever at prisen ga oss selvtillit i arbeidet med å samhandle med pårørende, både i direkte kontakt og gjennom pårørendes interesseorganisasjoner, uttaler Liv Stette.

Flere organisasjoner står bak

En rekke organisasjoner har gått sammen om å opprette denne prisen: Pårørendesenteret i Stavanger, Pårørendealliansen, BarnsBeste (nasjonalt kompetansenettverk for barn som pårørende, NK LMH (Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse), PIO (Pårørendesenteret i Oslo), NKS Veiledningssenteret for pårørende i Nord-Norge og Napha (Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid i kommunen).

Tekst: Cecilia Sønstebø

  • Publisert: 1. juli 2018.
  • Sist oppdatert: 1. juli 2018.

Design og utvikling: Senson AS