Publisert

Hvem bør bli årets pårørendekommune?

Det var Ålesund som ble kåret til «Årets pårørendekommune» i fjor da prisen ble delt ut for første gang. Du kan være med og si hvem du synes fortjener prisen i år.

Den 17. oktober vil helseminister Bent Høie overrekke prisen til den kommunen som blir utpekt til «Årets pårørendekommune 2018» under jubileumskonferansen til Pårørendesenteret i Stavanger. Hensikten med prisen er å belyse hvor viktig det er å ta vare på pårørende i helse- og omsorgssektoren.

– Komiteen håper å se det samme engasjementet i år som i fjor. Da fikk vi opp mot 100 nominasjoner, og vi satser på å toppe dette,» sier Unn Birkeland, daglig leder av Pårørendesenteret i Stavanger og leder av nominasjonskomiteen.

Her kan du nominere årets pårørendekommune.

Alle kan nominere

Godt samarbeid mellom pårørendeorganisasjoner og det offentlige helsevesenet, involvering av pårørende og tydelige planer for arbeidet er kriterier som kan være med å gi en kommune tittelen «Årets pårørendekommune 2018».

Er du selv pårørende, ansatt eller engasjert i en pårørendeorganisasjon, jobber i tjenesten eller har andre roller i pårørendearbeid, kan du fram til 20. september nominere en kommune.

Fikk en skikkelig boost

Ålesund ble i fjor den første kommunen som ble tildelt prisen «Årets pårørendekommune». Rådmann Liv Stette forteller at dette har gitt kommunen en skikkelig boost.

– Vi opplever at prisen ga oss selvtillit i arbeidet med å samhandle med pårørende, både i direkte kontakt og gjennom pårørendes interesseorganisasjoner, uttaler Liv Stette.

Flere organisasjoner står bak

En rekke organisasjoner har gått sammen om å opprette denne prisen: Pårørendesenteret i Stavanger, Pårørendealliansen, BarnsBeste (nasjonalt kompetansenettverk for barn som pårørende, NK LMH (Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse), PIO (Pårørendesenteret i Oslo), NKS Veiledningssenteret for pårørende i Nord-Norge og Napha (Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid i kommunen).

Tekst: Cecilia Sønstebø

  • Publisert: 1. juli 2018.
  • Sist oppdatert: 5. desember 2018.