Se filmer

Her ser du filmer som Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse (NK LMH) har laget i ulike sammenhenger.

Nye (film-)ressursar innan helsepedagogikk

Lurer du på kva helsepedagogikk er eller vil du vite meir om kva slags kompetanse og ferdigheiter som er viktige for å bidra til auka meistring og helsekompetanse? Sjekk ut dei nye digitale læringsressursane våre.
Du finn animasjonsfilmane her.

Barn som pårørende – erfaringer fra gruppetilbudet SMIL

En av initiativtakerne og gruppelederne for SMIL ved Nidaros DPS i Trondheim, Hilde Siraas, har skrevet en masteroppgave om erfaringer fra å delta i SMIL. I denne videoen kan du høre henne fortelle om resultatene fra dette. Seniorforsker ved NK LMH, Marita Fønhus, gir også en kort oppsummering av hva forskningen foreløpig kan fortelle oss om betydningen av sosial støtte. Du finner videoen her.

Bærekraftig brukermedvirkning

Hvordan gjøre brukermedvirkning til en naturlig del av organisasjonskulturen? I denne filmen kan du høre hvilke erfaringer de har gjort seg ved fem sykehus i Danmark. Du finner filmen her. Les mer i nyhetssak fra 14. februar 2022.

Hva er viktig?

I forbindelse med konferansen Læring og mestring 2021 stilte vi nettopp dette spørsmålet til et knippe mennesker som har måttet lære å leve med helseutfordringer. I denne videosnutten viser vi et lite utvalg av svarene som kom inn. Hva som er viktig for den enkelte for å mestre sin hverdag og sin livssituasjon varierer, men felles er et behov for å bli hørt og involvert. Du finner filmen her.

Læring og mestring for en bedre helsetjeneste

Bilde av en dame som sitter på en benkDenne filmen belyser viktigheten av læring og mestring innen helse og hva som kan bidra til gode møter i helsetjenesten.  Filmen egner seg for bruk i kurs- og undervisningssammenheng og i møter med helseledere og beslutningstakere. Filmen finner du her.

Nye filmer for kompetanseheving innen helsepedagogikk

Skjermdump av filmDisse tre filmene er laget for å belyse utfordringer og muligheter ved et likeverdig samarbeid mellom fagpersoner og erfarne brukere. Filmene kan være nyttige i kurs- og undervisningssammenheng, samt i tilknytning til samhandling og kompetanseutveksling mellom sykehus og kommuner. Du finner filmene her.

Film om planlegging av gruppetilbud

Fagpersoner og brukerrepresentanter rundt et møtebordHvordan legge til rette for et godt samarbeid mellom brukerrepresentanter og fagpersoner når man planlegger et nytt lærings- og mestringstilbud? Denne filmen kan brukes på kompetansehevingskurs i helsepedagogikk og som støtte i arbeidet med samhandling og kompetanseoverføring mellom sykehus og kommuner. Du finner filmen her.

Filmer om brukermedvirkning

Brukermedvirkning er et mye omtalt begrep, som ikke alltid er like enkelt å knytte til praksis. Disse fire kortfilmene belyser muligheter og utfordringer ved brukermedvirkning i utvikling av tilbud. Ta en titt og bruk dem gjerne i ditt arbeid. Du finner filmene her (lenker nederst på siden).

 

Eldre filmer

 
Standard metode
Forside UMM-video

Treff meg!

 
Lærings- og mestringstilbud

Hele familien i fokus

 
Informasjonsfilm om starthjelp
 
Et kommunalt LMS
 
LMS’ arbeidsområde

Fyll ut skjemaet for å stille oss spørsmål, komme med innspill eller kommentarer. Vi svarer vanligvis i løpet av en arbeidsuke. Din tilbakemelding bidrar til at vi kan fortsette å forbedre innholdet på nettsiden vår.

"*" obligatorisk felt

  • Publisert: 15. mars 2013.
  • Sist oppdatert: 3. juli 2023.