Personvernerklæring | NK LMH

Denne personvernerklæringen handler om hvordan NK LMH samler inn og behandler personopplysninger i tilknytning til bruk av nettsiden mestring.no.

Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse (NK LMH), ved leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Der det daglige ansvaret er delegert, kommer det frem under hvert enkelt punkt. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger om bruk av nettstedet vårt (Jf. personopplysningsloven).

www.mestring.no

Kommunikasjonsrådgiver har det daglige ansvaret for NK LMHs behandlinger av personopplysninger på mestring.no, med mindre annet er oppgitt under. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, som for eksempel å motta nyhetsbrev eller bestille brosjyrer.

Senson AS er NK LMHs databehandler og vår leverandør for utvikling, vedlikehold og drift av nettstedet.

Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettsted, lagres på servere som driftes av leverandøren. Det er kun NK LMH og Senson AS og dens underleverandører som har tilgang til opplysningene som samles inn. En egen databehandleravtale mellom NK LMH og Senson AS regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

Nettstatistikk

NK LMH samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på mestring.no. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer og hvilke nettsteder brukerne kommer fra.

Google Analytics

Vi bruker Google Analytics for å analysere besøksdata. Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Vi samler inn hele IP-adressen, men IP-adressen avidentifiseres slik at bare de tre første gruppene i adressen brukes til å generere statistikk. Det vil si at dersom IP-adressen består av numrene 195.159.103.82, brukes bare 195.159.103.xx. I tillegg behandles IP-adressene på aggregert nivå, det vil si at all data slås sammen til en gruppe og ikke behandles individuelt. Informasjonen fra Google Analytics blir lagret på Googles servere, i tråd med EUs personvernlovgivning (GDPR). Google LLC er databehandler for denne informasjonen.

Søk

Vi bruker også Google Analytics til å lagre informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter på vårt nettsted. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordene som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adresser.

Loggfiler

Hver gang du går inn på en av mestring.no sine nettsider, sender nettleseren opplysninger om bruken og lagrer dem i såkalte loggfiler. Disse datapostene inneholder følgende opplysninger: Dato og klokkeslett for besøket, navnet på nettsiden, IP-adressen, referanse-URL (siden du kom fra), overført datamengde, samt informasjon om nettleserversjon og produkt.

Vi analyserer disse loggfilene for å kunne forbedre tilbudet og mestring.no; gjøre nettsiden mer brukervennlig, finne og rette eventuelle feil og kontrollere server-kapasiteten vår. Vi bruker også loggfilene til å avverge angrep på mestring.no, for eksempel såkalte tjenestenektangrep som har til hensikt å blokkere mestring.no ved å overbelaste den.

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside.

Lagring av personopplysninger i denne forbindelse og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. ekomloven § 2-7b.

Følgende informasjonskapsler brukes på mestring.no:

Analyseverktøyet Google Analytics plasserer 5 informasjonskapsler på din maskin (__utma, __utmb, __utmc __utmt og __utmz). Disse brukes til å samle inn statistikk om trafikken på mestring.no (se avsnittet om Google Analytics om hva slags data vi samler inn og hvordan vi bruker dem).

Ingen av disse informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som person. De fleste nettlesere aksepterer informasjonskapsler automatisk, men du kan forandre innstillingene i nettleseren din slik at dette ikke skjer.

Slik administrerer du informasjonskapsler (nettvett.no)

Nyhetsbrev

NK LMH sender ut nyhetsbrev en gang i måneden, med unntak av juli, via e-post. For at vi skal kunne sende deg nyhetsbrev, må du registrere navn og e-postadresse via våre nettsider. Dersom du velger å bruke denne tjenesten, samtykker du i at NK LMH lagrer navn, e-postadresse og informasjon om tidspunkt for påmelding.

Mailpoet er programvaren vi bruker på vår server til å sende ut nyhetsbrevet. Informasjonen lagres på mestring.no. Dine personopplysninger vil kun brukes til å administrere utsendelse av nyhetsbrev. Opplysningene vil ikke bli videreformidlet til andre.

NK LMH samler inn opplysninger om hvem og hvor mange som åpner nyhetsbrevet og klikker på de ulike nyhetssakene. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle nyhetsbrevet vårt.

Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet eller oppdatere din profil ved å klikke på lenkene som følger med i alle nyhetsbrev vi sender ut . Ditt navn og din e-postadresse slettes når du sier opp abonnementet eller når vi får melding om at den ikke er aktiv.

Bestilling av materiell

På nettsiden kan du bestille diverse materiell ved å oppgi blant annet navn, postadresse og e-post. Personopplysninger vi får inn ved bestillinger av både gratis og kostnadsbelagt materiell blir ikke benyttet til andre formål enn å effektuere bestillingen. Etter utsendelse av gratis materiell vil alle opplysninger, bortsett fra antall og virksomhet, slettes. Disse opplysningene benyttes til å utarbeide statistikk. Personopplysninger vi får inn ved bestillinger av kostnadsbelagt materiell blir lagret som bilag for eventuell regnskapsrevisjon for en 10 års periode. Med unntak av opplysninger om antall og virksomhet, som benyttes til å utarbeide statistikk, blir disse opplysningene ikke benyttet til andre formål.

Kontaktskjema

På enkelte av sidene våre har du mulighet til å ta kontakt ved å fylle ut et kontaktskjema. Dette kan for eksempel gjelde påmelding til et av nettverkene våre, innsendelse av et praksiseksempel eller generelle tilbakemeldinger og spørsmål. Opplysninger som samles i denne forbindelse kan være navn, e-postadresse og informasjon om arbeidssted eller geografisk plassering.

Hensikten med hvert enkelt skjema er tydelig beskrevet på nettsiden. Personopplysningene som samles i denne forbindelse brukes utelukkende til beskrevet formål.

Sikker dataoverføring

Vi overfører personopplysningene dine sikkert og kryptert. Det gjelder selvfølgelig også for henvendelser via våre kontaktskjemaer og påmelding til nyhetsbrev. Vi bruker krypteringssystemene TLS (Transport Layer Security) og SSL (Secure Socket Layer).

Videre sikrer vi nettsidene og systemene våre med tekniske og organisatoriske tiltak mot tap, ødeleggelse og uvedkommendes tilgang, manipulering og overføring av opplysninger om deg.

Rettigheter

Alle som spør har rett på grunnleggende informasjon om behandlinger av personopplysninger i en virksomhet etter personopplysningslovens § 18, 1. ledd. De som NK LMH har registrert personopplysninger om har rett til innsyn i egne opplysninger. Du har også rett til å få informasjon om hvor personopplysningene er hentet fra, til hvilke formål de blir brukt og om de har blitt gitt videre til noen andre.

Kontaktinformasjon

E-post: post@mestring.no
Telefonnummer: (+47) 23 03 40 08
Postadresse: Postboks 4959 Nydalen, 0424 Oslo

Tekst: Cecilia Sønstebø

  • Publisert: 25. juni 2018.
  • Sist oppdatert: 25. juni 2018.