Kommunale lærings- og mestringstilbud i Nord-Norge

Her finner du korte eksempler fra arbeidet med kommunale lærings- og mestringstilbud i region Nord-Norge. Praksiseksemplene kan gi inspirasjon og nyttig informasjon om innhold i og samarbeid om tilbudene.

Eksempel 1: Bakekurs for personer som har Cøliaki, Narvik kommune

Målgruppe

Ulike korntyper, egg, knekkebrød
Illustrasjonsfoto: yaymicro.com

Kurset er et tilbud til personer som har Cøliaki (glutenintoleranse etc.) Kurset er også et tilbud til pårørende, personell i skole/barnehage som har direkte tilknytning til en med diagnosen.

Mål/hensikt

Lære å lage gjærbakst som er tilpasset mennesker som har Cøliaki. På kurset får deltakerne innføring fra Ernæring Nord om hvordan sikre en fullgod næringstilgang med diagnosen, med spesielt fokus på de sunne valgene.

Innhold

Hvordan bake glutenfrie produkter og hvilke ingredienser som er egnet til baking for personer som har glutenintoleranse. Deltakerne lærer tekniker med bruk av ulike erstatninger til gjær.

Forankring/samarbeidspartnere

Kurset er forankret i lærings- og mestringstjenesten i Narvik kommune, som har det overordnede faglige og koordinerende ansvaret for tiltaket. Samarbeid med lokal likeperson som representerer Cøliakiforeningen. I tillegg stiller Cøliakiforeningen med to bakeledere som har hovedansvaret for gjennomføringen av bakekurset. Ernæring Nord AS stiller med Silje Botnmark, som har en bachelorgrad i ernæring.

Kontaktinformasjon

Lars Ivarsson Elverum, Fagleder for lærings- og mestringstjenesten (LMT) i Narvik Kommune, lars.ivarsson.elverum[at]narvik.kommune.no (bytt ut [at] med @ for å sende e-post). Telefon 76913002.

Fyll ut skjemaet for å stille oss spørsmål, komme med innspill eller kommentarer. Vi svarer vanligvis i løpet av en arbeidsuke. Din tilbakemelding bidrar til at vi kan fortsette å forbedre innholdet på nettsiden vår.

"*" obligatorisk felt

  • Publisert: 31. august 2015.
  • Sist oppdatert: 3. september 2015.