Publisert

Bildeprosjekt – hva er mestring for deg i hverdagen?

Person som forteller hva mestring betyr for vedkommende

I vår har NK LMHs kommunikasjonsnettverk arbeidet med et bildeprosjekt om mestring. Nå kan dere se og bruke bildene fra prosjektet.

Hva er mestring for deg i hverdagen? Det spørsmålet har de som er med i kommunikasjonsnettverket til Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse (NK LMH), stilt personer som har langvarige helseutfordringer, og pårørende, lokalt hos seg. De har fått lokale fotografer til å ta bilder av personene og svarene.

I bildekarusellen under ser dere noen av de første bildene fra prosjektet. Bruk pilene på sidene på midten av bildene for å bla fram og tilbake i bildekarusellen.

Hensikten med bildene er å vise at mestring kan ha ulik betydning for ulike personer. Vi håper også at bildene og sitatene kan bidra til å gjøre mestringsbegrepet som kan oppleves som abstrakt, mer forståelig.

Nå i første omgang er det Jan Ole Bolsø fra Helse Midt-Norge RHF, Sølvi Heimestøl fra Helse Vest RHF og Toril Heggen Munk fra Helse Sør-Øst RHF som har bidratt inn i prosjektet sammen med kommunikasjonsrådgiver ved NK LMH, Norunn Torheim.

Bildene kan brukes av lærings- og mestringsfeltet

Bildene fra prosjektet kan brukes av dere som jobber i lærings- og mestringsfeltet. Dere kan laste ned bildene fra egen side i verktøykassen under lærings- og mestringstjenester. Der finner dere også informasjon om

  • hvordan dere skal kreditere NK LMH når dere bruker bildene
  • hvordan dere går fram for å få godkjenning til å bruke bildene i digitale historier
  • hvordan dere kan bidra inn i prosjektet med bilder

Skrevet av Norunn Torheim

  • Publisert: 16. august 2015.
  • Sist oppdatert: 27. oktober 2015.