Publisert

Ny podkast: Spor av mestring

Vi har lansert vår første podkast. I Spor av mestring vil du møte mennesker med ulik bakgrunn, kompetanse og innsikt som forteller om veien til mestring i ulike sammenhenger.

Det er Hilde Blindheim Børve som samtaler med erfarne brukerrepresentanter og fagpersoner i Spor av mestring.

Hilde Blindheim Børve leder podkasten «Spor av mestring». Foto: Maren Blindheim Børve

Hilde har jobbet innen lærings- og mestringsfeltet i 16 år og jobber nå som spesialrådgiver ved Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse (NK LMH). Hun leder for tiden et prosjekt der kursledere innen helsepedagogikk får kompetanseheving.

I de fem første episodene er det Torild Hille Lokøen som er på besøk i studio hos Hilde. De to snakker om Torild sine erfaringer som pasient, hvordan en erfaringshistorie kan fortelles, hennes reise fra pasient til brukermedvirker og hva som har vært avgjørende for at de som brukerrepresentant og fagperson har utviklet et så godt samarbeid seg i mellom. I den femte episoden snur vi på rollene, og fagperson Hilde blir utfordret til å si noe om sin reise.

Podkasten er spilt inn i Zweidorff studio i Bergen, og musikken er komponert av Hans-Erik Zweidorff. De to første episodene ligger nå klare for å bli lyttet til:

Episode 1: Torild`s erfaringshistorie

Hva skal til for å finne et spor av mestring? I denne episoden blir vi kjent med Torild Hille Lokøen som i 30 år har levd med ulike helseutfordringer. Spor av mestring fant Torild da hun ble bevisst at hun hadde mestringsstrategier og muligheter til å påvirke eget liv. Du kan lytte ved å klikke her.

Episode 2: Hvordan kan en erfaringshistorie fortelles?

I første episode hører vi Torild Hille Lokøen fortelle sin historie om livet med langvarige helseutfordringer og egne veier til mestring. I denne episoden får du høre om hvordan en slik historie kan brukes som et erfaringsinnlegg på et lærings- og mestringstilbud. Du kan lytte ved å klikke her.

Over nyttår vil de tre siste episodene i denne serien lanseres.

Her finner du Spor av mestring

Du finner podkasten der du vanligvis lytter til podkaster. Søk etter Spor av mestring eller klikk deg direkte inn via lenkene under:

Tips oss gjerne

Nye episoder med Spor av mestring er under planlegging, og nye gjester er invitert til studio i 2022. Vi vil gjerne ha tips til aktuelle gjester i podkasten. Send oss gjerne dine tanker eller innspill på e-post: kommunikasjon@mestring.no

God fornøyelse!

Relatert sak:
Podkast om brukermedvirkning kommer

  • Publisert: 7. desember 2021.
  • Sist oppdatert: 21. august 2023.