Publisert

Podkast om brukermedvirkning kommer

I en ny podkast-serie skal spesialrådgiver Hilde Blindheim Børve og erfaringskonsulent Torild Hille Lokøen dele sine erfaringer gjennom mange år om hvordan få til godt brukersamarbeid i tjenesteutvikling.

De to har i høst vært i studio for å spille inn flere episoder til podkast-serien Spor av mestring. Blant annet har de snakket om Torild sin reise fra pasient til brukermedvirker, hvordan en erfaringshistorie kan formidles og hva som har vært avgjørende for at de to har utviklet et så godt samarbeid seg i mellom.

Behov for mer kunnskap

Spesialrådgiver Hilde Blindheim Børve under et av sine studiobesøk.

Idéen til podkasten kommer som følge av stor etterspørsel etter kunnskap om og veiledning i hvordan få til brukersamarbeid i utvikling av tjenester og tilbud. Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse (NK LMH) erfarer at det er mange som ønsker å få til mer brukermedvirkning i praksis, men som opplever at det er utfordrende å få til.

Hensikten med podkasten er å skape synlighet og engasjement omkring brukermedvirkning på tjenestenivå, samt fremme samarbeidskompetanse blant fagpersoner og brukerrepresentanter i helsetjenesten.

– Vi vet at det er svært hektiske dager for mange, og at det kan være vanskelig å få satt av tid til faglig påfyll. Med denne podkasten håper vi at terskelen kan bli noe lavere, og at podkast-serien kan bli et godt supplement til annen kompetanseheving innen helsepedagogikk, sier Siw Bratli, leder ved NK LMH.

Spor av mestring lanseres før jul. Følg med på mestring.no.

Tekst: Cecilia Sønstebø 

  • Publisert: 31. oktober 2021.
  • Sist oppdatert: 3. juli 2023.