Publisert

Om helsekompetanse på Arendalsuka

Hva må til for å ruste sykehus og kommuner for arbeidet med å øke helsekompetanse i befolkningen? Vi inviterer til diskusjon under Arendalsuka.

Mestring som medisin er et mye brukt uttrykk i det helsepolitiske ordskiftet. Og med pasientens helsetjeneste som visjon, har målet om å sette pasientens behov i sentrum blitt tydelig løftet. Likevel ser vi fortsatt at hvem som får tilbud om mestringsstøtte i stor grad preges av tilfeldigheter og uønsket variasjon.

Med regjeringens satsing på å øke befolkningens helsekompetanse er det behov for å konkretisere hva som må til for å ruste helsetjenesten i arbeidet med å sette brukere, pasienter og pårørende i stand til å mestre eget liv.

Vi inviterer til samtale om nødvendige forutsetninger og prioriteringer fremover. Lilly Ann Elvestad fra FFO, Tuva Moflag fra Arbeiderpartiet, Geir Lippestad fra Partiet Sentrum og Christopher Le fra Helsedirektoratet/Høgskolen i Innlandet har sagt ja til å stille i vår panelsamtale onsdag 18. august klokken 12.30–13.30. Vil du bli med?

Les mer her.

Dersom du ikke deltar på Arendalsuka fysisk, kan du følge arrangementet digitalt. Arrangementet streames via Vimeo:

Du må godta statistics cookies for å kunne se dette innholdet.

  • Publisert: 14. juni 2021.
  • Sist oppdatert: 23. august 2021.