Publisert

Styrker forskning og formidling

Den 1. juni hadde vi gleden av å ønske Marita Sporstøl Fønhus velkommen som nyansatt seniorforsker ved NK LMH. Hun er en erfaren forsker med et brennende engasjement for formidling.

Marita er ikke ukjent med verken lærings- og mestringsfeltet eller Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse (NK LMH) som arbeidsgiver. Seniorforskeren har jobbet med forskning og formidling ved NK LMH tidligere og har blant annet utviklet siden Slik finner du frem i forskningen.

Marita har i over 10 år jobbet for å fremme kunnskapsbasert praksis og velinformerte beslutninger. Hun er også opptatt av at god og kvalitetssikret forskningsinformasjon skal være fritt og lett tilgjengelig for alle.

– Det er en glede å ønske Marita velkommen til oss! Hun kjenner vårt felt godt fra før og kommer inn med en bakgrunn og et engasjement som vil styrke kunnskapsutvikling og -formidling her hos oss, sier Siw Bratli, leder ved NK LMH.

Marita har lang erfaring med å lage systematiske oversikter og å kommunisere forskning innen helse- og omsorgsrelaterte temaer. Hun har i tillegg jobbet med retningslinjeutforming, både nasjonalt og internasjonalt. I tillegg til fartstiden hun allerede har hatt ved NK LMH, har hun jobbet ved Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten (nå en del av Folkehelseinstituttet), Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet. Les mer om Marita her.

– Vi ser frem til å samarbeide med Marita og trekke veksel på hennes kompetanse og brede faglige nettverk, avrunder Bratli.

Tekst: Cecilia Sønstebø

  • Publisert: 21. juni 2021.
  • Sist oppdatert: 24. juni 2021.