Marita Sporstøl Fønhus

Marita Sporstøl Fønhus– seniorforsker

Mobil: (+47) 402 02 349

E-post: marita.fonhus[at]mestring.no

(Husk å bytte ut [at] med @ når du sender e-post.)

Fokusområder:  Systematisk oppsummering av forskningsbasert kunnskap innen læring, mestring og brukermedvirkning. Kommunikasjon av oppsummert forskning for å fremme velinformerte beslutninger.

Forskningsarbeid: 

  • Systematisk oppsummering av:  
    • internasjonal forskning om effekter av tiltak for å oppnå lære og mestring innen helse  
    • internasjonal forskning om effekter av brukermedvirkning i helsetjenesten  

Marita har i over 10 år jobbet for å fremme kunnskapsbasert praksis og velinformerte beslutninger. Hun er også opptatt av at god og kvalitetssikret forskningsinformasjon skal være fritt tilgjengelig for alle og i et format som inkluderer alle. Hun ledet prosjektet «Kort oppsummert» fra 2014 til 2019 og var en del av teamet som utviklet Cochranes sjekkliste for hvordan man kommuniserer oppsummert forskning. 

Bakgrunn

Av fagbakgrunn er Marita cellebiolog. Hun tok sin doktorgrad (2005) i molekylær cellebiologi og har jobbet som postdoktor ved Institutt for molekylær biovitenskap ved Universitetet i Oslo (2006–2010). Hun har jobbet ved Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten (nå en del av Folkehelseinstituttet), NK LMS (nå NK LMH), Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.

Marita har lang erfaring med å lage systematiske oversikter og å kommunisere forskning innen helse- og omsorgsrelaterte temaer. Hun har i tillegg jobbet med retningslinjeutforming, både nasjonalt og internasjonalt.

Fyll ut skjemaet for å stille oss spørsmål, komme med innspill eller kommentarer. Vi svarer vanligvis i løpet av en arbeidsuke. Din tilbakemelding bidrar til at vi kan fortsette å forbedre innholdet på nettsiden vår.

"*" obligatorisk felt

  • Publisert: 16. mai 2014.
  • Sist oppdatert: 17. juni 2021.