Mestringsbilder

Hva er mestring for deg i hverdagen? Her finner dere bilder av brukere, pasienter og pårørende som har svart på det spørsmålet. Bildene kan brukes av lærings- og mestringsfeltet.

Hensikten med disse mestringsbildene fra Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse (NK LMH) er å vise at mestring kan ha ulik betydning for ulike personer. Vi håper også at bildene og sitatene kan bidra til å gjøre mestringsbegrepet som kan oppleves som abstrakt, mer forståelig. Bruk pilene på sidene på midten av bildene under for å bla fram og tilbake i bildekarusellen.

Om NK LMHs bildeprosjekt

Våren 2015 startet NK LMHs kommunikasjonsnettverk arbeidet med dette bildeprosjektet om mestring. De som er med i nettverket, har spurt personer som har langvarige helseutfordringer, og pårørende, lokalt hos seg, hva mestring i hverdagen er for dem. Det har fått lokale fotografer til å ta bilder av personene og svarene.

Dere kan bidra

NK LMH vil gjerne ha flere bilder og sitater til prosjektet for å vise mangfoldet av svar. Dersom dere kan tenke dere å bidra med bilder og sitater fra 4–5 personer, kan dere ta kontakt med NK LMH på kommunikasjon[at]mestring.no (bytt ut [at] med @ for å sende e-post). Da får dere tilsendt veiledning for det dere skal gjøre, sammen med kontrakter som må undertegnes av dem som deltar.

Last ned og bruk bildene

Bildene her kan brukes av dere som jobber i lærings- og mestringsfeltet. Klikk på bildene under for å se større versjon som dere kan laste ned og bruke i PowerPoint-presentasjoner og på nett.

Bildene skal krediteres Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse (NK LMH)/mestring.no med mindre det er bilder dere selv har bidratt med.

Dersom dere trenger bilder i høyere oppløsning til trykk, kan dere ta kontakt med NK LMH på kommunikasjon[at]mestring.no (bytt ut [at] med @ for å sende e-post) og si hva dere skal bruke bildene til for å få tilsendt bildene.

Digitale historier krever godkjenning

Dersom dere skal bruke bildene til digitale historier, skal de som er på bildene, kontaktes via NK LMH for å godkjenne manus. Ta kontakt med NK LMH på kommunikasjon[at]mestring.no (bytt ut [at] med @ for å sende e-post) for å få godkjenning i god tid før dere skal publisere den digitale historien.

Hva betyr mestring for deg i hverdagen?

(klikk på bildene for å se større versjon)

Person som forteller hva mestring betyr for vedkommende: Det er å vite at etter regn, så kommer sola.
Det er å vite at etter regn, så kommer sola.
Person som forteller hva mestring betyr for vedkommende: Det er å vite at etter regn, så kommer sola.
Det er å vite at etter regn, så kommer sola.
Person som forteller hva mestring betyr for vedkommende: Det er å greie å gå på jobb og gjøre det en skal.
Det er å greie å gå på jobb og gjøre det en skal.
Person som forteller hva mestring betyr for vedkommende: Det er kunnskap, aksept, fokus, valg som gir endring og som igjen gir pust.
Det er kunnskap, aksept, fokus, valg som gir endring og som igjen gir pust.
Person som forteller hva mestring betyr for vedkommende: Det er å bli en god omsorgsperson for kona med uhelbredelig kreft og barna våre.
Det er å bli en god omsorgsperson for kona med uhelbredelig kreft og barna våre.
Person som forteller hva mestring betyr for vedkommende: Det er kontroll og kvardagslukke.
Det er kontroll og kvardagslukke.
Person som forteller hva mestring betyr for vedkommende: Det er kontroll og kvardagslukke.
Det er kontroll og kvardagslukke.
Person som forteller hva mestring betyr for vedkommende: Det gir meining i tilværelsen, og det gir en god følelse.
Det gir meining i tilværelsen, og det gir en god følelse.
Person som forteller hva mestring betyr for vedkommende: Det handler om håp, og det handler om innsats og arbeid –hardt arbeid.
Det handler om håp, og det handler om innsats og arbeid –hardt arbeid.
Person som forteller hva mestring betyr for vedkommende: Det er å være normalvektig, alt med måte, lite og ofte og vektkontroll.
Det er å være normalvektig, alt med måte, lite og ofte og vektkontroll.
Person som forteller hva mestring betyr for vedkommende: Det er å være verdsatt, forståelse, meningsfullhet og rusfri kjemi.
Det er å være verdsatt, forståelse, meningsfullhet og rusfri kjemi.
Person som forteller hva mestring betyr for vedkommende: Det er styrke og frihet i hverdagen.
Det er styrke og frihet i hverdagen.
Person som forteller hva mestring betyr for vedkommende: Det er styrke og frihet i hverdagen.
Det er styrke og frihet i hverdagen.
Person som forteller hva mestring betyr for vedkommende: Det er å fungere i hverdagen med de utfordringene jeg har.
Det er å fungere i hverdagen med de utfordringene jeg har.
Person som forteller hva mestring betyr for vedkommende: Det er en eggeklokke – jeg bruker den til å utsette uhensiktsmessige beslutninger.
Det er en eggeklokke – jeg bruker den til å utsette uhensiktsmessige beslutninger.
Person som forteller hva mestring betyr for vedkommende: Det er å kunne vere i fysisk aktivitet.
Det er å kunne vere i fysisk aktivitet.
Person som forteller hva mestring betyr for vedkommende: Det er å kunne vere i fysisk aktivitet.
Det er å kunne vere i fysisk aktivitet.
Person som forteller hva mestring betyr for vedkommende: Det er å klare det eg ha klart før og ikkje minst å klare det som eg ikkje har klart før, men eit nytt mål som eg har sett meg.
Det er å klare det eg ha klart før og ikkje minst å klare det som eg ikkje har klart før, men eit nytt mål som eg har sett meg.
Person som forteller hva mestring betyr for vedkommende: Det er å ta vare på små gleder, videreutvikle hobbyer, regelmessig fysisk trening, være engasjert, arbeide etter evne, finne nye muligheter, være fleksibel og lytte til kroppen.
Det er å ta vare på små gleder, videreutvikle hobbyer, regelmessig fysisk trening, være engasjert, arbeide etter evne, finne nye muligheter, være fleksibel og lytte til kroppen.
Person som forteller hva mestring betyr for vedkommende: Det er å bruke egen erfaring til å hjelpe andre.
Det er å bruke egen erfaring til å hjelpe andre.
Person som forteller hva mestring betyr for vedkommende: Det er kontroll og kvardagslukke, og å kunne vere fysisk aktiv.
Det er kontroll og kvardagslukke, og å kunne vere fysisk aktiv.

 

Fyll ut skjemaet for å stille oss spørsmål, komme med innspill eller kommentarer. Vi svarer vanligvis i løpet av en arbeidsuke. Din tilbakemelding bidrar til at vi kan fortsette å forbedre innholdet på nettsiden vår.

"*" obligatorisk felt

  • Publisert: 16. august 2015.
  • Sist oppdatert: 27. juni 2023.