Publisert

Forskningsnytt mer tilgjengelig

Har du tenkt at du egentlig burde holde deg bedre oppdatert på forskning, men synes det er vanskelig å prioritere tid til dette? NK LMH har nå gjort noen små grep for å hjelpe deg på veien.

Skjermdump av forskningsnyttsidenVi i Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse (NK LMH) har erfart at det er stor interesse for forskning på mestringsstøttende tilbud relevant for deg som jobber innen læring og mestring, friskliv og rehabilitering. Likevel kan det være vanskelig å vite hvordan man best kan holde seg oppdatert i en travel hverdag. Forskningsartiklene er stort sett skrevet på engelsk, med et lite tilgjengelig fagspråk, og ved første øyekast kan det være vrient å vite om dette er relevant for akkurat deg i den jobben som du gjør.

Korte omtaler på norsk

Derfor har vi nå forbedret Forskningsnytt med korte norske omtaler av hver forskningsartikkel. Forskere ved NK LMH velger fortløpende ut relevante artikler. Vi presenterer ny forskning både fra Norge og internasjonalt som kan ha stor relevans for den viktige jobben som gjøres innen læring og mestring, friskliv og rehabilitering. De norske omtalene vil gi deg litt informasjon om den enkelte forskningsartikkel som sier noe om temaet som har blitt undersøkt, funn eller forskningsmetode. Du vil også få innsikt i om det er en studie som skiller seg ut på noen måte. Det hender vi skriver en lengre nyhetssak om en forskningsartikkel, og da vil du finne en lenke til denne nyhetssaken fremfor den korte omtalen.

Vi håper at du fra tid til annen besøker forskningsnyttsiden vår og at du finner noe nyttig der. Forskningsnytt oppdateres stort sett ukentlig med tips til nye forskningsartikler og norske omtaler av dem.

Gå til spalten forskningsnytt, og se om du finner artikler som er relevante for ditt arbeid.

Tips oss
Husk at du kan sende inn tips om ny forskningslitteratur til andre.vaagan[at]mestring.no (bytt ut [at] med @ for å sende e-post).

Tekst: Cecilia Sønstebø

  • Publisert: 15. september 2016.
  • Sist oppdatert: 29. juni 2020.