Publisert

Helsekompetanse og bærekraft i fokus

11. november går årets nasjonale digitale konferanse av stabelen; Helsekompetanse, likhet og bærekraftLæring og mestring 2021. Programmet er i ferd med å landes, og påmeldingen åpnes i slutten av september.

Hvordan kan vi bidra til økt helsekompetanse og en mer bærekraftig helsetjeneste? Erfaringer fra praksis og forskningsbasert kunnskap viser at lærings- og mestringsvirksomhet lønner seg. Myndighetenes føringer er også tydelige på at dette skal prioriteres i møte med fremtidens utfordringsbilde. Det store spørsmålet er likevel hvordan vi i fellesskap kan realisere et løft for lærings- og mestringsvirksomheten. I anledning 25 års markeringen av feltet tar vi utgangspunkt i nettopp dette spørsmålet.

Gjennom konferansen skal vi høre stemmer fra både praksis- og forskningsfeltet, som på hver sin måte bidrar med kunnskap om veier å gå for å sikre likeverdig tilgang til lærings- og mestringstilbud. Blant temaene vi vil løfte står brukermedvirkning i utvikling av tjenester, digitaliseringens muligheter og utfordringer, samt hvordan oppfølging av pårørende er viktig for å skape en bærekraftig helsetjeneste.

Synes du dette høres spennende ut? Sett av 11. november i kalenderen. Flere steder er det nå i større grad mulig å samles fysisk. Planlegg gjerne dagen sammen med dine kolleger. Mer informasjon kommer etter hvert.

Roy Aleksander Farstad, daglig leder i Norilco, og Siw Bratli, leder ved NK LMH skal lede oss gjennom konferansedagen.

– Vi gleder oss til en innholdsrik dag sammen, og håper at så mange som mulig har anledning til å være med på denne markeringen av 25 år for lærings- og mestringsvirksomheten i Norge, sier Siw Bratli.

Tidligere saker:
Hold av datoen 11. november 

Konferansen er tildelt støtte fra Norges Forskningsråd.

 

  • Publisert: 15. september 2021.
  • Sist oppdatert: 1. oktober 2021.