Publisert

Asker ble årets pårørendekommune

Den 17. oktober delte helseminister Bent Høie ut prisen for Årets pårørendekommune 2018. Vi gratulerer Asker kommune med en vel fortjent utmerkelse!

Asker kommune får prisen for sitt systematiske og helhetlige arbeid med tilbud til både voksne og barn som pårørende. Pårørendearbeidet i Asker er godt forankret i kommunen på flere måter. En egen pårørendekoordinator leder blant annet arbeidet med å implementere den nasjonale pårørendeveilederen. Kommunens gode informasjon på nett  om hvilke tilbud som finnes til pårørende, er noe av det juryen fremhever i sin begrunnelse for pristildelingen. Asker kommune kan også vise til et utbredt samarbeid med ulike pårørendeorganisasjoner.

Asker får prisen i hard konkurranse med Fredrikstad, Nittedal og Fauske. Juryen er imponert over det pårørendearbeidet som gjøres i disse kommunene.

Hensikten med prisen er å belyse hvor viktig det er å ta vare på pårørende i helse- og omsorgssektoren. Nominasjonene har kommet fra både pårørende selv, fagfolk og politikere. Prisvinneren får 10 000 kroner som skal brukes til videre pårørendearbeid. I tillegg får kommunen et spesiallaget kunstverk av Bjørg Thorhallsdottir.

Det er andre året denne prisen deles ut. I fjor var det Ålesund kommune som fikk prisen

I juryen for Årets pårørendekommune sitter Pårørendesenteret i Stavanger, BarnsBeste (Nasjonalt kompetansenettverk for barn som pårørende), Napha (Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid), NK LMH (Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse), PiO (Pårørendesenteret i Oslo), Pårørendealliansen og NKS Veiledningssenter for pårørende, Nord-Norge.

Bildetekst: Helseminister Bent Høie delte i oktober ut prisen til Asker som Årets Pårørendekommune 2018. Juryleder Unn Birkeland, Pårørendesenteret (til venstre) og helseminister Bent Høie sammen med representantene fra Asker kommune: Avdelingsleder Brukertorget Margrethe S. Iversen, pårørendekoordinator Vibeke Rochmann, psykolog ved Mestringshuset Anne Therese Svendsen og erfaringskonsulent pårørende Hilde Steff-Pedersen.

Relevante lenker:

  • Publisert: 1. november 2018.
  • Sist oppdatert: 5. desember 2018.