EuroQol Questionnaire (EQ-5D)

Skjema for å kartlegge helserelatert livskvalitet

Målgrupper dette skjemaet passer for Generisk (diagnoseuavhengig), brukes både til voksne og ungdom
Beskrivelse av hva skjemaet handler om Dette spørreskjemaet inneholder to deler. Den første består av 5 spørsmål som kartlegger egen helse (gange, personlig stell, dagligdagse gjøremål, smerte/ubehag og angst/depresjon). Den andre delen inneholder et termometer (VAS-skala) der personen skal angi sin egen helsetilstand.

Dette spørreskjemaet kan i tillegg benyttes til helseøkonomiske analyser ved beregning av kvalitetsjusterte leveår.

Disse har utviklet skjemaet Skjemaet ble utviklet av EuroQol Group i 1991 . Du kan lese mer om hvordan skjemaet ble utviklet her.
Hvordan ta skjemaet i bruk Skjemaet er gratis og til fri benyttelse. For å få tilgang til normalverdier og index kalkulator må man registrere bruk av skjemaet her https://euroqol.org

Bruk av skjemaet må registreres hos Folkehelseinstituttet (uten kostnad). Les mer her.

Metodiske egenskaper Det er gjennomført flere valideringsstudier av dette spørreskjemaet:

1)     Herdman et al. (2011). Du kan lese sammendrag her.

2)     Janssen et al. (2013). Du kan lese sammendrag her.

Godkjent norsk oversettelse Den norske oversettelsen av skjemaer er godkjent av EuroQol. EuroQol følger en standardisert oversettelsesprotokoll som er i samsvar med internasjonalt anerkjente retningslinjer.
Her finner du skjemaet Norsk versjon av skjemaet skal være tilgjengelig på nettsidene til EQ-5D. Du må registrere bruker for å få tilgang til skjemaet:

Mer informasjon om skjemaet finner du her.

Skjemaet er i hovedsak tilgjengelig på papir. Det er en lengre søknadsprosess for å få ta i bruk den nettbaserte løsningen.

Du finner flere standardiserte spørreskjemaer her.

Fyll ut skjemaet for å stille oss spørsmål, komme med innspill eller kommentarer. Vi svarer vanligvis i løpet av en arbeidsuke. Din tilbakemelding bidrar til at vi kan fortsette å forbedre innholdet på nettsiden vår.

"*" obligatorisk felt

  • Publisert: 20. mai 2020.
  • Sist oppdatert: 21. desember 2022.