Lærings- og mestringstilbudet
Starthjelp – om familie og mestring
Starthjelp retter seg mot foreldre som nylig har fått barn som har nedsatt funksjonsevne. Målet med tilbudet er å bidra til å styrke foreldrenes og familiens mestring av det nye hverdagslivet – fra starten.
Foreldrene tilbys gruppebasert veiledning og støtte, samt kunnskap og råd gjennom dialog og erfaringsutveksling med erfarne foreldre, fagpersoner og de andre foreldrene som deltar.
Starthjelp-tilbudet ble utviklet i Helse Fonna HF og videreutviklet ved NK LMH.
Starthjelp-tilbudet holdes i alle helseregioner. Det er en fast del av tjenestetilbudet i helseforetakene i Tromsø, Bodø, Kristiansund, Ålesund, Bergen, Haugesund, Skien og Oslo. Også Førde og Tønsberg har gjennomført Starthjelp.
Det første kommunale tilbudet er planlagt å starte i Trondheim kommune i løpet av 2015.
- Gå til siden for lærings- og mestringstilbudet. Der finner du alt materiellet du trenger til arbeidet med tilbudet.
- Se informasjonsfilm om Starthjelp.
– nettverk for fagpersoner og brukerrepresentanter som jobber med lærings- og mestringstilbudet Starthjelp – om familie og mestring.
Lærings- og mestringstilbudet Starthjelp retter seg mot foreldre som nylig har fått barn som har nedsatt funksjonsevne (se faktaboks).
Som et ledd i arbeidet med å implementere Starthjelp-tilbud rundt om i landet, drifter Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse (NK LMH) et nettverk for fagpersoner og brukerrepresentanter som jobber med planlegging, gjennomføring og evaluering av Starthjelp.
Hensikten med nettverket er å spre nyttig informasjon og relevante fag- og forskningsresultater til dem som arbeider med Starthjelp. Det gjøres i form av cirka tre statusoppdateringer per år på e-post til nettverkets medlemmer.
Du kan melde deg inn i nettverket ved å sende en e-post til Ann Britt Sandvin Olsson, spesialrådgiver ved NK LMH på ann.britt.sandvin.olsson[at]mestring.no (bytt ut [at] med @ for å sende e-post).
Se nyhetssak om nettverket på mestring.no 3. februar 2015