Hvordan vurderer foreldrene betydningen av å delta på lærings- og mestringstilbudet Starthjelp? Vi har oppsummert foreldrenes tilbakemeldinger, og den 16. januar deler vi resultatene i et lunsjwebinar.
Læring- og mestringstilbudet Starthjelp er utviklet for å være til støtte for foreldre som nylig har oppdaget at barnet deres har nedsatt funksjonsevne eller en langvarig sykdom.
Starthjelp ble opprinnelig utviklet av Helse Fonna, Haugesund. Lærings- og mestringstilbudet ble deretter videreutviklet ved Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse (NK LMH) og spredt til resten av landet på oppdrag fra Helsedirektoratet. Starthjelp arrangeres årlig i alle helseregioner, og samtlige Starthjelpkurs evalueres av NK LMH i samarbeid med arrangørene.
Nå har vi gjennomført en oppsummering av foreldrenes tilbakemeldinger på kurset de siste seks årene (2017-2023). Resultatene kan du få høre om i lunsjwebinaret den 16. januar.
Kurset bidrar til aksept for at en ikke er alene om å ha det slik man har det og at det er greit å kjenne på de følelsene mange kjenner på (sitat forelder).
Det er Ann Britt Sandvin Olsson og Tone Baardsgaard Hegrestad fra NK LMH som vil holde webinaret. Ann Britt var med på å utvikle tilbudet og håndboka for Starthjelp. Det er hun som står ansvarlig for den kontinuerlige nasjonale evalueringen ved NK LMH og som leder Starthjelp-nettverket. Tone har gjort jobben med å oppsummere foreldrenes tilbakemeldinger. De er begge forfattere av et faginnlegg om resultatene som ble publisert i Tidsskrift for barne- og ungdomsfysioterapi rett før jul.
Meld deg på
Webinaret er gratis og åpent for alle. Det begynner klokken 11.30 tirsdag 16. januar og varer i 30 minutter.
Meld deg på og få lenke til webinaret her.
NB! Vær oppmerksom på at e-post med bekreftelse og deltakerlenke kan havne i søppelpost.
Mikrofon og kamera vil være deaktivert for deg som tilskuer.
Har du ikke rukket å melde deg på, kan du likevel delta ved å følge denne lenken.