Publisert

Ny pod: Fra medikamenter til mestring

Når medikamentell behandling gir dårligere helse – hva da? I denne podkast-episoden forteller smertesykepleier Bjørn Hval om sterke pasientmøter og hvordan et økende mestringsfokus har hatt avgjørende betydning.

I episode 8 får du møte smertesykepleier Bjørn Hval som forteller om sin reise innen smertebehandling. I sin lange fartstid som sykepleier har han hatt mange sterke pasientmøter og sett på nært hold hvordan medikamenter alene kan forverre situasjonen til pasientene. Hval forteller om hvordan et stadig økende fokus på mestring har hatt stor betydning for pasientene og vært avgjørende for at han har fortsatt arbeidet ved smertesenteret på St. Olavs hospital i 30 år. I podkasten deler han hvordan det er å oppleve bedring hos pasientene når mestring blir en del av smertebehandlingen.

Her kan du lytte til episode 8: Fra medikamenter til mestring 

Om Spor av mestring

Spor av mestring er en podkast om mestring og menneskemøter i helsetjenesten. I podkasten møter du erfarne brukerrepresentanter og fagpersoner i samtale med spesialrådgiver Hilde Blindheim Børve. Du får høre historier og erfaringer fra mennesker med ulik bakgrunn, kompetanse og innsikt, som forteller om mestring i ulike sammenhenger. Podkasten driftes av Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse (NK LMH). Produksjon og musikk er ved Hans-Erik Zweidorff.

Her finner du Spor av mestring

Du finner podkasten der du vanligvis lytter til podkaster. Søk etter Spor av mestring eller klikk deg direkte inn via lenkene under:

 

Aktuelle saker:

Tekst: Cecilia Sønstebø

 

 

  • Publisert: 28. april 2022.
  • Sist oppdatert: 21. august 2023.