Publisert

Ny pod-episode: Verken barn eller voksen

Hvordan er det å bære ungdommens stemme i sykehuset; i en verden der voksne og fagpersoner er i overtall? Hør om dette i ny episode av podkasten Spor av mestring.

(f.v.) Alva Aspmo og Line Dyrøy

Denne gangen har to representanter for ungdomsrådet i Helse Bergen vært på besøk i studio hos Hilde. Leder Alva Aspmo og nestleder Line Dyrøy snakker i denne episoden om hvordan det er å være ungdommenes stemme i sykehuset. De to forteller om hva et ungdomsråd er og hvilke oppgaver de har, hva som er viktig for dem, hvilke saker de har fått gjennomslag for og hvilke utfordringer de har møtt på veien. Blant annet løfter de frem viktigheten av å ta ungdom på alvor, at ungdom er mer enn bare sin sykdom og at ungdom har egne behov, som verken kan sammenlignes med voksnes eller barns behov.

Du må godta statistics cookies for å kunne se dette innholdet.

Her kan du lytte til episode 16: Verken barn eller voksen

Om Spor av mestring

Spor av mestring er en podkast om mestring og menneskemøter i helsetjenesten. I podkasten møter du erfarne brukerrepresentanter og fagpersoner i samtale med spesialrådgiver Hilde Blindheim Børve. Du får høre historier og erfaringer fra mennesker med ulik bakgrunn, kompetanse og innsikt som forteller om mestring i ulike sammenhenger. Podkasten driftes av Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse (NK LMH). Produksjon og musikk er ved Hans-Erik Zweidorff.

Her finner du Spor av mestring

Du finner podkasten der du vanligvis lytter til podkaster. Søk etter Spor av mestringeller klikk deg direkte inn via lenkene under:

Tidligere nyhetssaker og podkast-episoder:

  • Publisert: 19. desember 2022.
  • Sist oppdatert: 21. august 2023.