Publisert

Fra pasienterfaringer til håp om mestring

«Du er jo et håp bare ved å være her. Du trenger ikke å si noe en gang.» Solveig Bartun Rob har slitt mye med angst og depresjon. I dag jobber hun som erfaringskonsulent og bidrar til håp og mestring hos andre. Hør ny episode i podkasten Spor av mestring.

Solveig Bartun Rob er ansatt som erfaringskonsulent ved Kronstad distriktspsykiatriske sykehus (DPS) i Helse Bergen. Hun jobber og er tilstede blant pasientene og lytter, deler erfaringer og bidrar til å vise andre at dette går over – det går an å få det bedre. I studio hos programleder Hilde snakker hun blant annet om hva hun vektlegger i denne rollen og hva som er viktige forutsetninger. Hun snakker også om de fallgruvene hun har sett gjennom sitt arbeid. Solveig har noen klare anbefalinger til arbeidsgivere som tenker på å ansette en erfaringskonsulent.

Du må godta statistics cookies for å kunne se dette innholdet.

Her kan du lytte til episode 13: Fra pasienterfaringer til håp om mestring.

Her kan du se en video med Solveig der hun forteller mer om sin historie og sine erfaringer.

Om Spor av mestring

Spor av mestringer en podkast om mestring og menneskemøter i helsetjenesten. I podkasten møter du erfarne brukerrepresentanter og fagpersoner i samtale medspesialrådgiver Hilde Blindheim Børve. Du får høre historier og erfaringer fra mennesker med ulik bakgrunn, kompetanse og innsikt, som forteller om mestring i ulike sammenhenger.Podkasten driftes av Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse (NK LMH). Produksjon og musikk er ved Hans-Erik Zweidorff.  

Her finner du Spor av mestring

Du finner podkasten der du vanligvis lytter til podkaster. Søk etterSpor av mestringeller klikk deg direkte inn via lenkene under:  

Tidligere podkast-episoder:

 

  • Publisert: 22. september 2022.
  • Sist oppdatert: 21. august 2023.