Lunsjwebinar

Jobber du med eller har interesse av læring, mestring og helsekompetanse for brukere, pasienter og pårørende? Lunsjwebinaret arrangeres fire ganger i året og tar for seg relevant forskning og nyttige praksiseksempler.

Kommende webinarer

14. mars 2023, kl 1100–11.45:

Tema: Teachback som pedagogisk metode. Mer informasjon kommer.

Tidligere webinarer

3. november 2022, kl 1100–11.45:

«Digitale gruppetilbud – hva sier forskningen?»

André Vågan, seniorforsker ved Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse, presenterer foreløpige resultater fra en kunnskapsoppsummering om digitale gruppetilbud. Les nyhetssak og se webinaret i opptak her.

21. september 2022:

«Helserisiko og all salgs elendighet», ved Stein Conradsen, førsteamanuensis institutt for pedagogikk Høgskulen i Volda.

Conradsen snakker om resultatene fra sitt doktorgradsarbeid om sammenhengen mellom pasienters kunnskap og tillit til helsepersonell, samt hvordan pasientopplæringen kan utformes for å imøtekomme utfordringer i denne sammenheng. Les nyhetssak og se webinaret i opptak her.

25. mai 2022:

«Effekt og utbytte av lærings- og mestringstilbud til pårørende – en forskningsoppsummering», ved André Vågan, seniorforsker, NK LMH

Hva vet vi om betydningen av lærings- og mestringstilbud for voksne pårørende? I dette webinaret får du innblikk i hva som finnes av forskning på slike tilbud og hva forskningen sier om deltakernes utbytte. Nå kan du se webinaret i opptak.

Les nyhetssak og se opptaket på mestring.no eller klikk deg direkte inn på opptaket i vimeo.

Regionalt og nasjonalt samarbeid

Denne webinarrekken er et basert på et samarbeid mellom de fire helseregionene og Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse (NK LMH). De er satt opp rundt lunsjtider, varer én time og vil by på muligheter for å stille spørsmål underveis. Det planlegges for å gjøre opptak, slik at webinarene kan bli tilgjengeliggjort i etterkant. Det kreves ingen forhåndspåmelding, og man deltar via Microsoft Teams.  Et eget møte settes opp hver gang – følg med på mestring.no for mer informasjon.

I redaksjonen:
Helse Vest: Kari Fredriksen
Helse Nord: Ragna Renna
Helse Sør-Øst: Anette Strømsbo Gjørv
Helse Midt: Berit Nesseth Otterlei
NK LMH: Cecilia Sønstebø

Fyll ut skjemaet for å stille oss spørsmål, komme med innspill eller kommentarer. Vi svarer vanligvis i løpet av en arbeidsuke. Din tilbakemelding bidrar til at vi kan fortsette å forbedre innholdet på nettsiden vår.

"*" er obligatoriske felt.

  • Publisert: 30. mai 2022.
  • Sist oppdatert: 22. januar 2023.