Publisert

Det skal virke – det skal vare

Når tar dine helseplager valg på vegne av deg? Hvordan kan du bryte et uheldig handlingsmønster? Hør psykolog Gerd Kvale fortelle om hvordan en konsentrert behandlingsmetode for tvangslidelser kan benyttes i oppfølging av personer med langvarige helseutfordringer.

Om Spor av mestring

Spor av mestring er en podkast om menneskemøter i helsetjenesten. I podkasten møter du erfarne brukerrepresentanter og fagpersoner i samtale med spesialrådgiver Hilde Blindheim Børve. Du får høre historier og erfaringer fra mennesker med ulik bakgrunn, kompetanse og innsikt som forteller om mestring i ulike sammenhenger.  Podkasten driftes av Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse (NK LMH). Produksjon og musikk er ved Hans-Erik Zweidorff.

Her finner du Spor av mestring

Du finner podkasten der du vanligvis lytter til podkaster. Søk etter Spor av mestringeller klikk deg direkte inn via lenkene under:

Professor og klinisk psykolog Gerd Kvale er verdenskjent for sin konsentrerte firedagers behandling av tvangslidelser (OCD). I denne episoden forteller hun om hva denne behandlingen innebærer og hvordan hun sammen med rehabiliteringsinstitusjonen Helse i Hardanger har jobbet med å overføre denne tilnærmingen til andre typer helseutfordringer. Tverrfaglighet, tett oppfølging, individuell skreddersøm i grupper og systematisk arbeid med mikrovalg i hverdagen er sentrale stikkord.

Lytt til episode 22 her.

Du må godta statistics cookies for å kunne se dette innholdet.

 

  • Publisert: 13. november 2023.
  • Sist oppdatert: 20. desember 2023.