Publisert

Ny pod: Om Mestringstreff i kommunene

Hvordan legge til rette for læring, mestring og styrket helsekompetanse i kommunen? I denne episoden snakkes det om hvordan kommunene kan ivareta innbyggernes behov for støtte til å leve med helseutfordringer.

Kari Hvinden, spesialrådgiver ved NK LMH

Kari Hvinden har lang fartstid i helsetjenesten, både som sykepleier og fra arbeid med fagutvikling. Hun har alltid hatt en spesiell interesse for mulighetene som helsepersonell har til å bidra til at folk kan leve godt med helseutfordringer. Hun har de siste årene jobbet mye med å bidra til etablering av lærings- og mestringsvirksomhet i kommunene. I episode 10 kan du høre Kari fortelle om hvorfor Mestringstreff ble utviklet og hvordan dette tilbudet kan sies å fylle et tomrom i pasientforløpene. Du får også noen tips til hvordan man kan komme i gang med slikt arbeid i kommunen.

Her kan du lytte til episode 10: Om Mestringstreff i kommunene

Om Spor av mestring

Spor av mestring er en podkast om mestring og menneskemøter i helsetjenesten. I podkasten møter du erfarne brukerrepresentanter og fagpersoner i samtale med spesialrådgiver Hilde Blindheim Børve. Du får høre historier og erfaringer fra mennesker med ulik bakgrunn, kompetanse og innsikt, som forteller om mestring i ulike sammenhenger. Podkasten driftes av Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse (NK LMH). Produksjon og musikk er ved Hans-Erik Zweidorff.

Her finner du Spor av mestring

Du finner podkasten der du vanligvis lytter til podkaster. Søk etter Spor av mestring eller klikk deg direkte inn via lenkene under:

 

Tidligere podkast-episoder:

  • Publisert: 1. juni 2022.
  • Sist oppdatert: 21. august 2023.