Publisert

Pod-episode om barn som pårørende

Hvordan er det å være barn som pårørende, og hvordan kan helsetjenesten være til støtte for disse barna? I denne pod-episoden kan du høre forsker Una Stenberg fortelle om hva slags utbytte barn og unge som pårørende har av å delta på et lærings- og mestringstilbud.

Una Stenberg i podkast-studio.Una har i samarbeid med flere andre oppsummert 10 år med internasjonal forskning om opplevd utbytte og effekt av deltakelse i lærings- og mestringstilbud for barn og unge som pårørende. Blant annet fant hun at lærings- og mestringstilbud bidrar til bedre regulering av følelser knyttet til skyld og skam, økt kunnskap og innsikt i hvordan håndtere vanskelige situasjoner samt gjorde at barna kommuniserte lettere med venner. Hør mer om dette i pod-episode #18:

Her kan du lytte til episode 18: Barn og unge som pårørende

Om Spor av mestring

Spor av mestring er en podkast om menneskemøter i helsetjenesten. I podkasten møter du erfarne brukerrepresentanter og fagpersoner i samtale med spesialrådgiver Hilde Blindheim Børve. Du får høre historier og erfaringer fra mennesker med ulik bakgrunn, kompetanse og innsikt som forteller om mestring i ulike sammenhenger.  Podkasten driftes av Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse (NK LMH). Produksjon og musikk er ved Hans-Erik Zweidorff.

Her finner du Spor av mestring

Du finner podkasten der du vanligvis lytter til podkaster. Søk etter Spor av mestringeller klikk deg direkte inn via lenkene under:

Tidligere nyhetssaker og podkast-episoder:

  • Publisert: 30. mars 2023.
  • Sist oppdatert: 30. juni 2023.