Publisert

Ny pod: Fra deltaker til tilskuer i eget liv

Fra deltaker til tilskuer i eget liv – hva gjør det med deg? Marianne Steen har følt mye på tap av identitet etter at hun fikk en kreftdiagnose i 2014. Det har vært vanskelig å akseptere den nye normalen. Hør hennes historie i ny podkast-episode.

– Hvem er jeg når jeg ikke kan bidra i arbeidslivet, når jeg ikke greier å være sosial og ikke greier vanlige oppgaver i hjemmet mitt?

Fatigue, ofte kalt utmattelse, kan være en senfølge etter mange diagnoser, blant annet ME, kreft og covid-19. Marianne Steen fikk for åtte år siden en kreftdiagnose. Dette resulterte i flere senskader, deriblant fatigue. I episode 9 får du møte Marianne i samtale med programleder Hilde, der hun snakker om erfaringer, hjelp og egeninnsats for å komme tilbake til en ny hverdag, både privat og i arbeidslivet.

Her kan du lytte til episode 9: Fra deltaker til tilskuer i eget liv.

Om Spor av mestring

Spor av mestring er en podkast om mestring og menneskemøter i helsetjenesten. I podkasten møter du erfarne brukerrepresentanter og fagpersoner i samtale med spesialrådgiver Hilde Blindheim Børve. Du får høre historier og erfaringer fra mennesker med ulik bakgrunn, kompetanse og innsikt, som forteller om mestring i ulike sammenhenger. Podkasten driftes av Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse (NK LMH). Produksjon og musikk er ved Hans-Erik Zweidorff.

Her finner du Spor av mestring

Du finner podkasten der du vanligvis lytter til podkaster. Søk etter Spor av mestring eller klikk deg direkte inn via lenkene under:

 

Aktuelle saker:

 

 

 

  • Publisert: 12. mai 2022.
  • Sist oppdatert: 21. august 2023.