Publisert

Har vi alle våre mestringsspor?

Gjennom livet bærer vi ulike hatter som gir oss erfaringer og ulikt perspektiv. Hva er betydningen av våre ulike ståsteder? I podkast-episode 5 hører du programleder Hilde fortelle om egne oppdagelser på sin reise.

I episode 5 snur vi på rollene og brukerrepresentant Torild Hille Lokøen intervjuer programleder og fagperson Hilde Blindheim Børve. De to samtaler om hvordan ulike erfaringer gjennom livet har formet Hilde som fagperson. Hun forteller blant annet om hvordan hun bruker T-merket til turistforeningen som metafor for hvordan man kan finne sin vei til mestring.

Her kan du lytte til episode 5: Hildes reise som fagperson med brukererfaring 

Det er spennende å se hvordan Hilde benytter egne erfaringer, både gode og mindre bra, til å motivere og veilede helsepersonell i hvordan møte pasienter og brukermedvirkere med nysgjerrighet og kunnskap. Hun er veldig engasjerende og god til å ivareta brukermedvirkere og andre deltakere på kurs som hun leder, sier Torild Hille Lokøen.

Torild Hille Lokøen. Foto: Katrine Sunde

Torild Hille Lokøen er utdannet frisør, men som følge av alvorlig psoriasis ble hun tidlig omskolert til helsesekretær. Torild har de siste 23 årene arbeidet som helsesekretær ved Kvinneklinikken på Haukeland sykehus. Hun er også styremedlem i Psoriasis- og eksemforbundet (PEF) i Bergen. Torild har jobbet sammen med Hilde i mange år, både på pasientkurs og i helsepedagogiske kurs.

Om Spor av mestring

Spor av mestring er en podkast om mestring og menneskemøter i helsetjenesten. I podkasten møter du erfarne brukerrepresentanter og fagpersoner i samtale med spesialrådgiver Hilde Blindheim Børve. Du får høre historier og erfaringer fra mennesker med ulik bakgrunn, kompetanse og innsikt, som forteller om mestring i ulike sammenhenger. Podkasten driftes av Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse (NK LMH). Produksjon og musikk er ved Hans-Erik Zweidorff.

Her finner du Spor av mestring

Du finner podkasten der du vanligvis lytter til podkaster. Søk etter Spor av mestring eller klikk deg direkte inn via lenkene under:

 

Aktuelle saker:

Artikkelbilde: Maren Blindheim Børve

  • Publisert: 7. februar 2022.
  • Sist oppdatert: 21. august 2023.