Publisert

Gruppelederrollen i digitale tilbud

Hvordan utfordres gruppelederrollen når lærings- og mestringstilbud gjennomføres digitalt? Hør Marianne dele gruppelederes erfaringer med digitale tilbud.

Om Spor av mestring

Spor av mestring er en podkast om menneskemøter i helsetjenesten. I podkasten møter du erfarne brukerrepresentanter og fagpersoner i samtale med spesialrådgiver Hilde Blindheim Børve. Du får høre historier og erfaringer fra mennesker med ulik bakgrunn, kompetanse og innsikt som forteller om mestring i ulike sammenhenger.  Podkasten driftes av Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse (NK LMH). Produksjon og musikk er ved Hans-Erik Zweidorff.

Her finner du Spor av mestring

Du finner podkasten der du vanligvis lytter til podkaster. Søk etter Spor av mestringeller klikk deg direkte inn via lenkene under:

Marianne Elgåen Kirkbakk er rådgiver ved lærings- og mestringssenteret ved Universitetssykehuset i Nord-Norge og har selv vært med på overgangen til den digitale virksomheten som fant sted under covid-19 pandemien. I forbindelse med sin masteroppgave intervjuet hun flere gruppeledere som har gjennomført hel- eller deldigitale tilbud. Når hun oppsummerer deres erfaringer, kommer det blant annet frem at digitale kurs krever endringer i gruppelederrollen, både med tanke på undervisningen og når det gjelder hvordan kursene blir ledet.

Marianne har også nylig fått publisert en fagfellevurdert artikkel om resultatene fra dette arbeidet. Den er skrevet på norsk og publisert i Nordisk tidsskrift for helseforskning. Les artikkelen her.

Lytt til episode 23 her.

Du må godta statistics cookies for å kunne se dette innholdet.

 

  • Publisert: 13. desember 2023.
  • Sist oppdatert: 1. februar 2024.