Publisert

Sommerspesial om unge i helsetjenesten

Hvordan kan vi styrke de unges helsekompetanse og medvirkning, og derved deres mulighet til å mestre ulike helseutfordringer og livssituasjoner? I denne sommerspesialen av en pod-episode hører du Liv-Grethe K. Rajka snakke om hvordan man kan bidra til gode møter med ungdom i helsetjenesten.

Liv-Grethe K. Rajka, portrett
Liv-Grethe K. Rajka

I samtale med programleder Hilde snakker Liv-Grethe om hva som kan være viktig for helsepersonell å tenke på når man møter ungdom og deres nettverk. Hun er blant annet innom de ulike fasene gjennom ungdomstid og hvordan dette kan påvirke behovet for informasjon og oppfølging, hvordan legge til rette for undervisning både individuelt og i grupper og viktigheten av å skape gode overganger til voksenlivet.

Liv-Grethe er utdannet barnesykepleier og har jobbet med ulike undervisningstilbud til barn, unge og deres nettverk. Hun har hatt ansvar for ungdomssatsingen ved NK LMH i en årrekke. Med sitt engasjement og erfaring er hun en viktig pådriver for bedre helsetjenester for unge. I denne podkast-episoden deler Liv-Grethe kunnskap og erfaring gjennom mange år om hvordan jobbe med ungdom i helsetjenesten.

Her kan du lytte til episode 19: Fra hormoner til helsekompetanse

Om Spor av mestring

Spor av mestring er en podkast om menneskemøter i helsetjenesten. I podkasten møter du erfarne brukerrepresentanter og fagpersoner i samtale med spesialrådgiver Hilde Blindheim Børve. Du får høre historier og erfaringer fra mennesker med ulik bakgrunn, kompetanse og innsikt som forteller om mestring i ulike sammenhenger.  Podkasten driftes av Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse (NK LMH). Produksjon og musikk er ved Hans-Erik Zweidorff.

Her finner du Spor av mestring

Du finner podkasten der du vanligvis lytter til podkaster. Søk etter Spor av mestring eller klikk deg direkte inn via lenkene under:

Tidligere nyhetssaker og podkast-episoder:

  • Publisert: 16. juni 2023.
  • Sist oppdatert: 3. juli 2023.