Hvordan er det å være barn som pårørende, og hvordan kan helsetjenesten være til støtte for disse barna? I denne pod-episoden kan du høre forsker Una Stenberg fortelle om hva slags utbytte barn og unge som pårørende har av å delta på et lærings- og mestringstilbud.
Una har i samarbeid med flere andre oppsummert 10 år med internasjonal forskning om opplevd utbytte og effekt av deltakelse i lærings- og mestringstilbud for barn og unge som pårørende. Blant annet fant hun at lærings- og mestringstilbud bidrar til bedre regulering av følelser knyttet til skyld og skam, økt kunnskap og innsikt i hvordan håndtere vanskelige situasjoner samt gjorde at barna kommuniserte lettere med venner. Hør mer om dette i pod-episode #18:
Her kan du lytte til episode 18: Barn og unge som pårørende
Om Spor av mestring
Spor av mestring er en podkast om menneskemøter i helsetjenesten. I podkasten møter du erfarne brukerrepresentanter og fagpersoner i samtale med spesialrådgiver Hilde Blindheim Børve. Du får høre historier og erfaringer fra mennesker med ulik bakgrunn, kompetanse og innsikt som forteller om mestring i ulike sammenhenger. Podkasten driftes av Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse (NK LMH). Produksjon og musikk er ved Hans-Erik Zweidorff.
Her finner du Spor av mestring
Du finner podkasten der du vanligvis lytter til podkaster. Søk etter Spor av mestring eller klikk deg direkte inn via lenkene under:
Tidligere nyhetssaker og podkast-episoder:
- Læring og mestring: en lønnsom investering
- Verken barn eller voksen
- Pod-episode om forskning på barn og unge
- Å være medvandrere
- Fra pasienterfaringer til håp om mestring
- Ny podkast-episode om brukermedvirkning
- Om læring og mestring der folk bor
- Om Mestringstreff i kommunen
- Fra deltaker til tilskuer i eget liv
- Fra medikamenter til mestring
- Betydningen av brukermedvirkning
- Har vi alle våre mestringsspor?
- Vi har brukt veldig mye tid sammen
- Fra pasient til erfaren brukerrepresentant
- Ny podkast: Spor av mestring